Nyinflyttad

Välkommen som medlem i Brf Voxnan – vad roligt att du också har hittat hit! Du kommer snart att upptäcka att det händer mycket i vår förening och att den som har en bra idé har möjlighet att förverkliga den. En sådan idé var skapandet av ett bytesrum där gamla prylar kan finna nya ägare. Bytesrummet är en del av ett större miljötänk och vi jobbar kontinuerligt för att minska vår miljöpåverkan. Den senaste stora satsningen var när vi införde möjligheten att sortera matavfall för biogasproduktion.

Nedan berättar vi om lite praktiska saker som är bra att känna till.

Hushållssopor
Flera av våra fastigheter har sopnedkast, andra har särskilda behållare utanför där endast hushållsavfall som inte kan sorteras/återvinnas ska slängas.

Matavfall
Insamlingsplats för matavfall är i höghuset, Voxnegränd 1. Ingång är från västra sidan av huset i backen. Ytterdörren öppnas med samma nyckel som till miljöstationen. Där finns papperspåsar, hållare samt skrapa att hämta. Undrar du över något? Frågor besvaras av Jan Malmborg, 070-620 11 45 eller 08-91 14 98.

Miljöstation och återvinning
Vi har en miljöstation som ligger mitt i backen precis bakom höghuset. Där har du möjlighet att kasta olika avfallsprodukter. Det är mycket viktigt att vi följer sorteringsguiden när vi kastar saker. Inga prylar får ställas på golvet och kärlen får inte överlastas så att de blir svåra att rulla ut vid tömning. I miljöstationen får inte brandfarliga produkter/vätskor lämnas såsom målarfärgsrester, lacknafta eller dylikt.
Tidningar: Det finns två tidningsinsamlingar på vår gård. En ligger intill miljöstationen och den andra ligger vid vändplanen.
Tomglas, plast- och metallförpackningar: Tas till den återvinningsstation som ligger 100 meter från Voxnegränd, nedanför Bergholmsskolan. Där kan du även lämna plast, metall, kartong och tidningar till återvinning.
Batterier och glödlampor: Kan lämnas i bytesrummet som ligger på gaveln till Voxnegränd 12.
Kompost: Det finns en kompost för trädgårdsavfall som är belägen nära bytesrummet på baksidan av Voxnegränd 12.
Bytesrummet: Har du prylar, möbler, köksredskap, leksaker, sportutrustning, böcker eller annat som du inte längre behöver? Det kostar inget att fynda! Vi tar emot det mesta, dock inte kläder. Bytesrummet har öppet söndagar jämna veckor, klockan 17–19. Vill du lämna prylar när bytesrummet inte är öppet eller har frågor är du välkommen att ringa Maria och Pär (076-140 03 61).

Voxnan Inn
Vi har ett övernattningsrum, Voxnan Inn, som ligger till vänster om tvättstugan. Rummet har plats för upp till sex nattgäster och har toalett, dusch, litet kylskåp samt pentry. Christer och Annika Dahlberg har hand om bokningarna. Skicka ett mejl till voxnaninn@hotmail.com eller sms till 070-491 44 45.

Frögurkan
Trivsellokalen Frögurkan är cirka 100 kvadratmeter stor och finns på gaveln efter port 15. Frögurkan kan hyras av föreningens boende för till exempel större middagar, fester och barnkalas och har plats för runt 30 personer. Utanför lokalen finns en uteplats som kan användas vår- och sommartid. Nina Wähä har hand om bokningarna. Skicka ett mail till ninava@gmail.com

Utemiljön
Lekplatsen är mycket uppskattad av barnen och på gården finns ett antal bord med bänkar utplacerade som brukar nyttjas flitigt under sommar- och grillsäsongen.

Parkering
Parkering av bilar är ett problem, särskilt vintertid, och föreningen erbjuder tyvärr bara ett fåtal garage- och uppställningsplatser med lång kötid. Vi måste alltid hålla parkvägen runt lekparken öppen för räddningsfordon. Den får bara användas för i- och urlastning. Det är förbjudet att parkera i vändzonen i gården och dessutom innebär det en stor risk med tanke på alla barn som leker runtomkring.

Hoppas du ska trivas här – hör gärna av dig om du har frågor eller idéer!

Vänliga hälsningar
Styrelsen

Informationskarta brf Voxnan