Nyinflyttad

Välkommen som medlem i Brf Voxnan – vad roligt att du också har hittat hit! Du kommer snart att upptäcka att det händer en del i vår förening och att den som har en bra idé har möjlighet att förverkliga den. En sådan idé var skapandet av ett bytesrum där gamla prylar hittar nya ägare. Bytesrummet är en del av ett större miljötänk och vi jobbar kontinuerligt för att minska vår miljöpåverkan. Den senaste stora satsningen var när vi bestämde oss för att använda solel för att driva den gemensamma tvättstugan.

Nedan berättar vi om lite praktiska saker som är bra att känna till.

Hushållssopor
Flera av våra fastigheter har sopnedkast, andra har särskilda behållare utanför där endast hushållsavfall som inte kan sorteras/återvinnas ska slängas.

Matavfall
Insamlingsplats för matavfall är i höghuset, Voxnegränd 1. Ingång är från västra sidan av huset i backen. Ytterdörren öppnas med samma nyckel som till miljöstationen. Där finns papperspåsar och hållare att hämta.

Miljöstation
Vi har en miljöstation som ligger mitt i backen precis bakom höghuset. Där har du möjlighet att kasta olika avfallsprodukter. Det är mycket viktigt att vi följer sorteringsguiden när vi kastar saker. Inga prylar får ställas på golvet och kärlen får inte överlastas så att de blir svåra att rulla ut vid tömning. I miljöstationen får inte brandfarliga produkter/vätskor lämnas såsom målarfärgsrester, lacknafta eller dylikt.

Återvinning
Tidningar, tomglas, plast- och metallförpackningar: Tas till den återvinningsstation som ligger 100 meter från Voxnegränd, ta till vänster när du gått ner för backen. Där kan du även lämna plast, metall, kartong och tidningar till återvinning.
Batterier och glödlampor: Kan lämnas i bytesrummet som ligger på gaveln till Voxnegränd 12.
Kompost: Det finns en kompost för trädgårdsavfall som är belägen nära bytesrummet på baksidan av Voxnegränd 12.
Bytesrummet: Har du prylar, köksredskap, leksaker, sportutrustning, pocketböcker eller annat som du inte längre behöver? Då kan du lämna det till bytesrummet, där kan du också göra fynd bland saker som andra lämnat in. Bytesrummet har öppet söndagar jämna veckor, klockan 17–19.

Voxnan Inn
Vi har ett övernattningsrum, Voxnan Inn, som ligger till vänster om tvättstugan. Rummet har plats för upp till sex nattgäster och har toalett, dusch, litet kylskåp samt pentry. Emma Gerdin har hand om bokningarna. Skicka ett mejl till emmagerdin@gmail.com

Trivsellokalen Frögurkan
Frögurkan är cirka 100 kvadratmeter stor och finns på gaveln efter port 15. Frögurkan kan hyras av föreningens boende för till exempel större middagar, fester och barnkalas och har plats för runt 30 personer. Emma Gerdin har hand om bokningarna. Skicka ett mail till emmagerdin@gmail.com

Utemiljön
Lekplatsen är mycket uppskattad av barnen och på gården finns ett antal bord och grillar utplacerade som brukar nyttjas flitigt under sommar- och grillsäsongen. Föreningens grillar är märkta med ”Voxnan”.

Parkering
Parkering av bilar är ett problem och det finns tyvärr bara ett fåtal garage- och uppställningsplatser som har lång kötid. Vi måste alltid hålla parkvägen runt lekparken öppen för räddningsfordon. Den får bara användas för i- och urlastning. Det är förbjudet att parkera i vändzonen i gården. För att ställa dig i kö loggar du in på riksbyggen.se och gör en anmälan där.

Renovering av lägenhet
Som nyinflyttad vill man ibland göra en större renovering i sin lägenhet och då är det en del att tänka på innan man kör igång. Enligt föreningens stadgar behöver man nämligen söka godkännande av styrelsen när man planerar att göra en väsentlig förändring av lägenheten. 

Hoppas du ska trivas här – hör gärna av dig om du har frågor eller idéer!

Vänliga hälsningar
Styrelsen

Informationskarta brf Voxnan