Grovsoprum

Vi har ett grovsoprum som ligger mitt i backen precis bakom höghuset (Voxnegränd 1). Där har du som bor på Voxnegränd möjlighet att kasta olika avfallsprodukter (dock ej farligt avfall!). Voxnan har också ett bytesrum där du kan lämna in prylar som är rena och hela.

Det är mycket viktigt att vi följer sorteringsguiden när vi kastar saker. Inga prylar får ställas på golvet och kärlen får inte överlastas så att de blir svåra att rulla ut vid tömning.

Möbler och skrymmande saker bör köras till tippen i första hand, eller kastas i den container som vi beställer till gårdsdagarna två gånger om året.

Sorteringsguide grovsoprum

  1. Brännbart avfall: Papper, plast, trä, tyg, gummiprodukter, saker som består mest av brännbart material. Vik ihop alla kartonger innan ni ställer in dem, annars tar de upp för mycket plats.
  1. Ej brännbart material: Metallskrot, plåt, keramik, porslin, kastruller, fönsterglas, dricksglas och annat icke brännbart material.
  1. Elektronik: Tv, radio, små hushållsmaskiner, klockor, strykjärn och småapparater som är el- eller batteridrivna.

Farligt avfall (till exempel bilbatterier, färgrester och kemikalier) får ej lämnas i vår miljöstation. Passa istället på att lämna det avfallet till den mobila miljöstationen som kommer till Bagarmossen ibland. Här hittar du vilka datum som gäller för i år. ICA i Skarpnäck kan ta emot mindre mängder farligt avfall. Prata med dem i kassan så hjälper de dig.

Glödlampor och batterier kan lämnas i bytesrummet när det är öppet.

Tidningar: Det finns två pappersåtervinningsstationer på vår gård. En ligger intill miljöstationen och den andra ligger vid vändplanen. Om det är fullt i den ena så prova i den andra, istället för att ställa ditt returpapper på marken.

Tomglas: Tas till den återvinningsstation som ligger 400 meter bort i korsningen Fogdevägen/Rusthållarvägen. Där kan du även återvinna plast, metall, kartong och tidningar.