Grovsoprum

Vi har ett grovsoprum som ligger mitt i backen precis bakom höghuset (Voxnegränd 1). Där har du som bor på Voxnegränd möjlighet att kasta olika avfallsprodukter (dock ej farligt avfall!). Voxnan har också ett bytesrum där du kan lämna in prylar som är rena och hela.

Det är mycket viktigt att vi följer sorteringsguiden när vi kastar saker. Inga prylar får ställas på golvet och kärlen får inte överlastas så att de blir svåra att rulla ut vid tömning.

Möbler och skrymmande saker bör köras till tippen eller kastas i den container som vi beställer till gårdsdagarna två gånger om året.

Sorteringsguide grovsoprum

  1. Brännbart avfall: Papper, plast, trä, tyg, gummiprodukter, saker som består mest av brännbart material. Vik ihop alla kartonger innan ni ställer in dem, annars tar de upp för mycket plats.
  1. Ej brännbart material: Metallskrot, plåt, keramik, porslin, kastruller, fönsterglas, dricksglas och annat icke brännbart material.
  1. Elektronik: Tv, radio, små hushållsmaskiner, klockor, strykjärn och småapparater som är el- eller batteridrivna.

Farligt avfall (till exempel bilbatterier, färgrester och kemikalier) får ej lämnas i grovsoprummet. Det kan du i stället lämna vid miljöstationen nere i centrum på Lagavägen. ICA i Skarpnäck kan ta emot mindre mängder farligt avfall. Prata med dem i kassan så hjälper de dig.

Glödlampor och batterier kan lämnas i bytesrummet när det är öppet.

Tidningar: Tas till den återvinningsstation som ligger 200 meter väster om Voxnegränd nedanför Bergholmsskolan som rivs just nu. Där kan du även återvinna plast-, metall- och kartongförpackningar.